Ads 468x60px

Selasa, 31 Mei 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Nak kulit glowing seperti gadis Korea?

Kotobian Tadau Tagazo do Kaamatan!
Happy Kaamatan

Hari ni 31hb Mei merupakan cuti umum khas kepada masyarakat di Sabah.Ianya bersempena dengan Pesta Kaamatan yang berlangsung di Sabah iaitu memperingati Huminodun yang berkorban untuk seluruh kaum Kadazan pada masa dahulu untuk mendapatkan hasil tuaian padi yang banyak.

Hari ni juga Huminodun kecil saya diraikan penuh kesyukuran yang telah lahir setahun yang lalu iaitu pada tarikh yang sama 31hb Mei 2015.

Berbalik kepada kisah bagaimana gadis Korea berpenampilan kulit wajah bercahaya,bersih dan putih kerana mereka mengamalkan pemakaian serum/krim sehingga 5 jenis dalam sehari!

Kulit wanita Korea, gebu glowing & solekan pun sangat nipis.

Orang Malaysia, mahu gebu glowing & putih juga.

Kalau boleh satu krim pelbagai guna. Satu krim yang paling murah yang paling cepat putih

Bagaimana tu?

Di shaklee kita berikan rawatan kulit yang sangat lengkap dengan cara penggunaan betul mengikut keperluan kulit siang dan malam.

Bagaimana dengan skin care anda sekarang???

Perunding kecantikan Shaklee
Puan Irene
012-8373981

#shakleetenomsabah#shakleebagusbah#sayasukashaklee#amazingshaklee#naturalskincare


Read more...

Jumaat, 29 April 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Daftar ahli untuk mendapat taraf kesihatan terbaik

Cara Jadi Ahli Shaklee

Anda berminat untuk menjadi Ahli Shaklee / Pengedar Sah Shaklee?

Jom kita lihat apa faedah-faedah yang Shaklee tawarkan…

FAEDAH AHLI ( PENGEDAR)

1. Dapat keuntungan dari Harga Runcit iaitu hingga 33%

2. Bonus peribadi dari penjualan produk. (Minima 150uv sebulan)

3. Bonus peribadi yg di terima tertakluk kepada jumlah point uv yg terkumpul. Semakin besar point yg di kumpul sebulan tu, semakin tinggi pembayaran % bonus kita nanti. % bonus bermula dari 5% hingga 21%

4. Pengedar yg mencapai Rank sekurang2nya pangkat Supervisor akan dapat ganjaran extra insentif dari shaklee.

5. Bonus kepimpinan

6. Bonus tambahan

7. Insentif kenderaan

8. Insentif percutian



KEISTIMEWAAN GROUP KAMI:

1. Dinaungi oleh Master Coordinator

2. Kelas bimbingan Online dan Offline

3. Kumpulan sokongan tertutup di FB dan chat group

4. Tips-Tips dan motivasi yang berterusan

5. Aktiviti2 lain yg dianjurkan di setiap negeri

BAGAIMANA HENDAK MULA MENJADI AHLI?

ANDA BOLEH PILIH SALAH 1 PAKEJ DI BAWAH:

1. Pembayaran keahlian seumur hidup sebanyak RM75/ RM85 (SS) ATAU

Dapatkan KEAHLIAN PERCUMA apabila:

1. Membuat pembelian sebarang produk yang berjumlah 200uv (RM 650)

Atau

2. Membeli 2 botol vivix

PERLU KE MAINTAIN POINT??

Tidak perlu sekiranya anda sekadar ingin menjadi ahli shaklee. Sekiranya anda ingin menjadi pengedar dan ingin menikmati insentif-insentif yang diberikan shaklee, anda wajib maintain point.

RUGI KE KALAU SAYA SEKADAR MAKAN PRODUK SHAKLEE TANPA MENJADI AHLI?

Sudah tentulah anda Rugi . Sekiranya anda membuat belian dgn menggunakan ID sendiri, dah tentulah point akan terkumpul di dlm ID anda.. dan ianya tidak mustahil untuk anda mencapai 150uv sebulan sekiranya anda membuat belian berkumpulan dari ahli keluarga, kawan-kawan dan saudara mara.

Berminat untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee sekarang?

Bolehlah hubungi saya,
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Daerah Tenom,Sabah.
Irene Chew
Talian whatsapp / sms / telefon
 0128373981 
Emel;irene_adel26@yahoo.com
FANPAGE FB : https:// www.facebook.com.irenevitamin.com

Sila isikan data anda di sini
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1072569


Read more...

Sabtu, 23 April 2016

SHAKLEE TENOM SABAH: Sayangi Hati Kita

Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia yang dikenali sebagai ‘pusat industri pemprosesan’. Hati adalah organ unik yang mampu membina dirinya sendiri. Oleh itu organ hati boleh didermakan sebahagiannya, kerana ia mampu memperbaiki dan membina organnya semula.

Antara fungsi hati adalah:

Merembeskan cecair hempedu untuk pencernaan lemak
Bertindak sebagai ‘penapis’ dan ejen detoksifikasi.
Mengawal paras gula dalam darah.
Penting untuk metabolisma lemak.

Namun begitu, dalam keadaan dunia hari ini yang penuh dengan pencemaran, hati kita terpaksa ‘kerja lebih masa’.

Bukan saja ia terpaksa melaksanakan tugas-tugas ‘wajib’ bagi hati, malah memerlukan lebih masa untuk membaikpulih dirinya sendiri.

Oleh itu hati kita memerlukan bantuan untuk membersihkan dirinya (detox hati) sekaligus menjadikan fungsi hati lebih berkesan.

Shaklee DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati.

Ekstrak biji benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit – mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin

DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. Dapatkan DTX hari ini untuk membantu hati anda menjalankan fungsi terbaik!

Hubungi saya untuk konsultasi kesihatan dan kecantikan Shaklee anda Puan Irene di talian 0128373981.Penghantaran poslaju ke seluruh Malaysia.

#detoxhati
#dtxcomplexshaklee
#sihatdenganshaklee
#shakleetenomsabah


Read more...

Jumaat, 22 April 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Tubuh kita perlukan tong sampah

Tubuh perlukan tong sampah?Sememangnya tubuh kita perlukan sebuah tong sampah untuk membuang segala sisa bahan kumuh/buangan yang tidak diperlukan oleh tubuh.

SUPER DETOX SET SHAKLEE


Risau badan anda ada banyak toksin…sekarang tiada lagi dengan SET SUPER DETOX Shaklee

Toksin amat merbahaya dalam tubuh badan kita..antara tanda-tanda awal badan terdapat banyak toksin adalah seperti :


• Merasa letih dan kurang bertenaga
• Sering sakit kepala
• Lemah daya ingatan
• Masalah pencernaan
• Susah untuk tidur
• Letih tanpa sebarang sebab
• Lenguh sendi / badan
• Badan banyak angin / sinus
• Cepat merasa cemas
• Penuaan-pra matang
• Berat badan berlebihan

Terdiri daripada DTX COMPLEX, ALFALFA COMPLEX, HERBA-LAX DAN JUGA GARLIC


1 ) DTX –COMPLEX ( DETOX HATI )

* Kandungan utama ekstrak biji benih pokok susu tisel telah membantu tubuh manusia menghasilkan protein bagi menjana semula sel-sel hati

*Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia .Pengambilan DTX Complex merawat daripada mendapat masalah hempedu

*Bertindak sebagai detoksifikasi

*Mengawal paras gula dalam darah dengan menukarkan tiroksina -hormon tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif

*Rembasan hempedu -Cecair rembasan ini di simpan pundi hempedu untuk di keluarkan apabila perlu ketika penghadaman .Hempedu perlu untuk percernaan lelakserta membantu dalam penyerapan vitamin larutlemak:A,D,E,F,K dan membantu mengasimilasikan kalsium


2 ) ALFALFA COMPLEX ( DETOX SELURUH TUBUH )

Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi.Telah di gunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun dahulu lagi .Biji alfalfa kaya dengan protein,asid amino,klorofil,serat,15 zat galian,10 vitamin,8 enzim dan fitokimia.

Manfaat utamanya adalah ...

* Mengandungi kebaikan kerana terdapat banyak vitamin di dalamnya seperti B,C,E

* Sebagai Agen mencuci darah ,hati dan usus

*Merawat asthma dan masalah pernafasan

*Menyingkirkan toksid dalam tubuh

*Mengurangkan sakit otot dan sendi

*Membantu serta mengurangkan penyakit gastrik

*Membantu mengatasi masalah sembelit

* Mengurangkan paras gula dalam darah

*Membantu mengawal kadar kolestrol dalam darah

* Melawan tumor

*Melegakan keletihan


3. ) HERBA-LAX ( DETOX USUS )

* Ramuan asas yang meliputi 9 herba semulajadi yang terdiri daripada Senna Leaves,Buckhorn bark,Licorice root,Fennal seeds,Anise seeds,Rhubard root,Blue malva flower ,culver root serta Alfafa leaves

* Bermanfaat dalam membantu masalah sembelit

*Perbersihan najis yang tersekat

*Mengempiskan perut

*Memberi keanjalan pada perut

*Untuk perbersihan usus / Detoksifikasi ,berupaya melawan kanser serta mengawal berat badan

4. GARLIC ( DETOX DARAH )

* Sebagai Antibiotik yang selamat dan semulajadi .Selamat untuk penggunaan jangka masa panjang serta berkeupayaan untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh ,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema ,kulat,kuman ,virus serta yis candida

*Berupaya untuk menghalang alergi serta melindungi dari sensitive,sinus,alergi,asthma ,selsema serta hepatitis

* Sebagai Detoksifikasi kerana mampu mengelurkan raksa dari tubuh dengan pantas .Raksa,plumbum,dan kadmium adalah logam toksid yang akan menaikkan tekana darah

*Mencegah kanser

*Menstabilkan glukos

*Melindungi sel-sel darah dari musnah

* Menurunkan paras kolestrol dalah darh ,mmeningkatkan HDL ,melindungi jantung serta menghalang strok dan penyakit karonari

*Garlic Shaklee di perbuat daripada bawang putih jenis premium serta bebas daripada racun perosak

*Kaedah penanaman secara organik di California ,USA
pada waktu musim panas.

Mari kita detoks hati,buah pinggang,kulit dan usus agar dapat mengoptimumkan kesihatan ke arah yang lebih baik lagi.

Hubungi saya perunding kesihatan dan kecantikan anda Puan Irene di talian 0128373981.Penghantaran poslaju seluruh Malaysia.

#superdetoksshaklee
#jomdetoks
#shakleetenomsabah
#shakleedihatiku


Read more...

Khamis, 21 April 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Bagaimana Resveratrol dalam Vivix berfungsi turunkan berat badan?

Sebiji anggur muscadine ni bernilai RM100.Cuba anda bayangkan bagaimana dalam sebotol vivix yang mengandungi ekstrak asli anggur muscadine ni hanya berharga di bawah rm500 sebotol? Lihat pada kesan kebaikan yang vivix boleh beri,ianya melebihi jumlah wang yang kita keluarkan untuk membeli sebotol vivix kan.Kurus secara sihat dengan vivix boleh diperoleh daripada sumber resveratrol yang terdapat dalam vivix.


Fungsi Resveratol dalam mengurangkan berat badan :

    Resveratrol menaikkan metabolisma badan. Makin tinggi metabolisme makin banyak kalori akan dibakar seterusnya proses pembakaran lemak lebih cepat berlaku dari biasa.

    Resveratrol menghalang pengumpulan lemak dan memusnahkan deposit lemak dalam badan dan lemak-lemak ini akan digunakan sebagai tenaga. Cara ini sangat berkesan dan selamat dalam penurunan berat badan kerana lemak-lemak tulen yang akan dibuang manakala jisim otot serta tisu-tisu penting yang lain masih dikekalkan.

    Resveratrol akan menghalang kenaikan paras hormon estrogen supaya lemak-lemak tidak disimpan. Hormon estrogen ini sebenarnya yang menyebabkan lebih banyak lemak disimpan di dalam badan. Apabila hormon estrogen ini dikurangkan, tubuh akan berhenti menyimpan lemak dan lebih banyak otot akan dibina.

#kurusdenganvivix
#shakleetenomsabah
#resveratrolvivix

Dapatkan konsultasi saya perunding kesihatan dan kecantikan anda Puan Irene di talian 0128373981.Penghantaran seluruh Malaysia


Read more...

SHAKLEE TENOM SABAH:Ubati jerawat dengan Garlic Shaklee

Garlic produk yang hot selling juga dalam penjualan saya seharian.Ramai yang dah sedar bahawa makan seulas bawang putih ni sangatlah tengik.Hihi..walaupun mereka tahu makan bawang putih adalah untuk menggalakan kesihatan ke tahap optimum.

Tahukah anda dengan garlic kita boleh mengecutkan jerawat batu?Ianya mengandungi nanah dan bendalir berbau serta bercampur dengan darah akibat luka kecil pada kulit.

Kelebihan Garlic Complex Untuk Jerawat

✔ Garlic bersifat antibakteria, antifungus dan antiviral

✔ Memiliki antioksidan yang tinggi

✔ Bertindak sebagai antibiotik untuk melawan bakteria

✔ Menguatkan sistem imun terhadap bakteria jerawat

✔ Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema dan kulat

✔ Mengurangkan rasa sakit dan pedih akibat luka jerawat

Garlic mestilah dicampur dengan bahan lain untuk mengelakkan cecairnya merosakkan sel kulit. Sbb tu, Shaklee telah menghasilkan sebatian garlic (Garlic Complex) yang sangat sesuai untuk penggunaan dalaman dan luaran.

Berapa Harga Garlic Complex ?

Ia sangat- sangat murah jika dibanding dengan proses pembuatannya yang sangat- sangat teliti dan natural oleh Shaklee.

Jom dapatkan konsultasi saya perunding kesihatan dan kecantikan Shaklee anda Puan Irene di talian 0128373981.Penghantaran poslaju seluruh Malaysia


Read more...

Isnin, 18 April 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Sukar Nak Makan Bawang Putih?

Bagi mereka yang biasa dan suka makan bawang putih tentulah tiada masalah untuk makan bawang putih.Nak lagi khasiat bawang putih ni sangatlah banyak.Sebab tu kebanyakkan penggunaan bawang ni dalam masakan begitu menyeluruh.Masyarakat Cina di seluruh dunia memang mengamalkan makan bawang putih dalam masakan ataupun dimakan begitu sahaja...


Jangan tak tahu Shaklee pun menyediakan kemudahan untuk mereka yang suka makan bawang putih tapi tak suka dengan bau yang kurang menyenangkan ni.Apatah lagi jika nak makan mentah..Saya akan kongsikan di sini bagaimana anda boleh mendapatkan khasiat bawang putih premium ni tanpa perlu mengigit seulas pun.


��Kelebihan Garlic Complex Untuk Jerawat

✔ Garlic bersifat antibakteria, antifungus dan antiviral

✔ Memiliki antioksidan yang tinggi

✔ Bertindak sebagai antibiotik untuk melawan bakteria

✔ Menguatkan sistem imun terhadap bakteria jerawat

✔ Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema dan kulat

✔ Mengurangkan rasa sakit dan pedih akibat luka jerawat

Garlic mestilah dicampur dengan bahan lain untuk mengelakkan cecairnya merosakkan sel kulit. Sbb tu, Shaklee telah menghasilkan sebatian garlic (Garlic Complex) yang sangat sesuai untuk penggunaan dalaman dan luaran.

��Berapa Harga Garlic Complex ?

ia sangat- sangat murah jika nak dibanding dengan proses pembuatannya yang sangat- sangat teliti dan natural oleh Shaklee.

Jangan tunggu lagi tau..Hubungi saya untuk konsultasi kesihatan Puan Irene di talian 012~8373981.Penghantaran poslaju seluruh Malaysia


Read more...

SHAKLEE TENOM SABAH:Pergilah jeragat kau jauh-jauh

Pencuci muka tak akan hilangkan jeragat !

Owh ! Patutlah dah letih cuci muka tapi jeragat tak hilang- hilang. Hormon yang tak stabil akan gagalkan apa saja usaha kte untuk hilangkan jeragat tu, walaupun rawatan laser. Lepas hilang, jeragat akan tumbuh balik.

Jadi, pengambilan Gamma Lenolenic Acid (GLA) penting untuk stabilkan hormon.

GLA Complex ni adalah terbaik kerana ia ada 2x ganda lebih GLA berbanding produk lain dipasaran.

Caranya, GLA Complex menghilangkan jeragat dengan membantu untuk kawal paras hormon Estrogen & Testosteron.

Bila hormon stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Senanglah jeragat hilang.

Selain itu, GLA Complex juga ada vitamin E yang memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

Selepas umur 30 an, kulit makin kurang hasilkan kolagen. Kesannya kulit tak kuat. Sel kulit senang- senang je rosak. Bila rosak, sel jadi hitam dan bintik jeragat mula terbentuk.

Vitamin C  paling hebat sebab teknologi ‘ Sustained Released‘nya yang mampu kekalkan vitamin C lebih lama dalam darah.

Untuk kesan optimum, sila minum banyak air untuk kesan yang lebih cepat.

Kolagen yang banyak kesan dari vitamin C akan menegang disamping membentuk kulit wajah yang cantik.

pengambilan vitamin C yang berterusan telah dibuktikan akan mencerahkan kulit , melambatkan penuaan, menyekat pembentukan dan menhilangkan jeragat.

Kulit akan menjadi semakin cerah dan jeragat akan semakin hilang.

Dapat manfaat baru hari ni?Bestkan..nak hilangkan jeragat ni perlulah dari dalam ke luar sebab tu vitamin memainkan peranan penting dalam membersihkan wajah yang kusam,berjeragat dan bermasalah.

Hubungi saya perunding kesihatan dan kecantikan Shaklee Puan Irene di talian 012~8373981.Penghantaran poslaju seluruh Malaysia


Read more...

Selasa, 12 April 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Kenali tanda-tanda penyakit kanser

Satu ketika dulu, jarang mendengar orang sekeliling menghidap penyakit kanser. namun hari ini, penyakit yang digeruni ini semakin dekat dengan diri kita. Rakan-rakan di sekeliling dan juga ahli keluarga sudah ada yang disahkan menghidap kanser.

Kerap juga kita mendengar penyakit kanser payudara, kanser rahim, paru-paru dan sebagainya yang baru disedari oleh mereka rupa-rupanya sudah berada di tahap kritikal dan tidak boleh dirawat lagi. Menakutkan tapi inilah yang banyak berlaku.

Memang selalu berlaku penghidap kanser hanya menyedari diri menghidap kanser apabila penyakitnya sudah berada pada tahap akhir. Pengesanan pada tahap kritikal ini amatlah lewat.

Sakit Biasa Mungkin Kanser

Sebenarnya pada peringkat awal kanser menyerang tubuh, tanda-tanda penyakit ini sudah ada tetapi kita sering memgendahkannya. Kita mengandaikan tanda-tanda itu semua sakit biasa sahaja.

Berikut adalah tanda-tanda amaran kanser yang perlu diambil perhatian.

1. Sakit perut atau senak perut. Salah satu tanda-tanda awal penyakit kanser kolon ialah berulang kali mendapat atau mengalami sakit perut tanpa sebab.

2. Sakit seperti sesuatu menusuk masuk ke pankreas mungkin tanda kanser pankreas

3. Perut kejang dan sakit perut berterusan. Petanda kepada kanser hati, mungkin juga leukemia kerana pada ketika ini, limpa sedang dibesarkan, menekan sebelah kiri perut yang sedikit rendah.

4. "Asid Perut" kronik atau rasa perut penuh selepas makan yang sedikit. Tanda awal yang paling lazim untuk kanser perut adalah kesakitan di bahagian abdomen atas atau pertengahan perut. Anda merasa bagaikan perut anda dipenuhi gas dan selalu rasa pedih hulu hati. Ia mungkin terjadi selepas anda makan dan rasa kenyang biarpun anda baru makan sedikit sahaja. Oleh kerana rasa sakit ini boleh dihilangkan jika anda makan ubat mengandungi antasid, anda mungkin mengabaikan sahaja kesakitan itu.

5. Kehilangan berat badan. Anda seorang yang tidak aktif tetapi jika berat badan anda turun tanpa dapat dijelaskan. Ketahuilah bahawa ini adalah petanda awal kanser kolon.

6. Jaundis atau demam kuning. Barah pankreas, satu lagi salah satu 'pembunuh senyap' sering ditemui apabila seseorang menghidap jaundis. Jaundis adalah kuning kulit atau kuning kornea mata tetapi air kencing menjadi lebih gelap daripada biasa yang bukan disebabkan dehidrasi, najis berwarna merah tanah liat malah penyakit kuning juga boleh menyebabkan kegatalan akibat garam hempedu yang terlepas memasuki aliran darah.

7. Berdehit atau sesak nafas. Sesak nafas, sakit dada atau darah keluar bersama air ludah adalah tanda-tanda kanser testis yang sudah merebak ke paru-paru.

8. Batuk yang kronik atau sakit dada. Beberapa jenis kanser, termasuk tumor, leukemia dan kanser paru-paru boleh menyebabkan gejala yang meniru batuk atau bronkitis yang teruk.

9. Kerap demam atau terkena jangkitan. Ini boleh menjadi tanda-tanda leukemia, kanser sel darah yang bermula dalam sum-sum tulang. Leukemia menyebabkan sum-sum tulang menghasilkan sel darah putih yang tidak normal yang mengerumuni sel darah putih yang sihat, mengurangkan daya tahan atau keupayaan melawan jangkitan kuman.

10. Kesukaran menelan. Ia sering dikaitkan dengan kanser esophageal atau tekak. Kesukaran menelan kadang-kadang salah satu daripada tanda-tanda awal kanser paru-paru juga.

11. Bengkak muka. Sesetengah pesakit kanser paru-paru mengalami keadaan bengkak atau kemerahan di muka. Ini terjadi kerana sel tumor kecil menghalang saluran darah di dada, mencegah darah daripada mengalir dengan bebas daripada kepala dan muka.

12. Nodus limfa yang bengkak di kawasan-kawasan lehar, ketiak atau pangkal paha (ketulan). Pembesaran limfa di leher atau ketiak kadang-kadang ialah tanda tiroid, kanser otak atau kanser tekak. Bengkak yang tidak menyakitkan pada peher, ketiak atau pangkal paha ialah juga tanda awal leukemia.

13. Lebam teruk atau pendarahan yang tidak berhenti. Gejala tidak normal pada platelet dan sel darah merah boleh menjadi tanda-tanda leukemia. Tanda-tandanya ialah gusi berdarah semasa menggosok gigi dan lebam di tempat-tempat seperti jari dan tangan.

14
. Sembelit, cirit-birit dan perubahan dalam najis boleh menjadi tanda-tanda kanser. Seperti dengan banyak gejala lain, cara untuk memberitahu jika ini adalah perkara yang membimbangkan ialah jika ia berlaku pada lebih daripada beberapa hari tanpa sebab yang jelas seperti flu atau keracunan makanan. Mereka yang didiagnosis menghidap kanser kolon sering memberitahu bahawa mereka lebih kerap membuang air besar dan masih tidak merasa lawas. Salah satu tanda-tanda awal kanser pankreas adalah najis berminyak, besar tetapi lebih pucat daripada biasa dan berbau sangat busuk kerana badan tidak menyerap makanan seperti sepatutnya.

15. Sukar membuang air kecil. Tanda-tanda awak kanser prostat ialah anda tidak boleh kencing walaupun anda berasa hendak kencing. Bila sudah kencing pula anda susah hendak berhenti.

16. Masalah ereksi. Sukar mendapat atau mengekalkan ereksi adalah juga tanda anda menghidap kanser prostat.

17. Sakit pada pangkal paha, pinggul atau abdomen. Satu tanda lain kanser prostat ialah lelaki kerap sakit di bahagian pinggang, paha atau bahagian paling rendah di belakang. Kanser prostat yang telah merebak ke nodus limfa merupakan ketidakselesaan dalam pelvis atau bengkak di kaki.

18. Sakit belakang yang tidak diketahui puncanya. Sakit belakang boleh bermakna segala macam perkara. Sakit belakang pinggang dan lebih rendah boleh menjadi tanda kanser prostat, manakala kesakitan di bahagian belakang atas tanda kanser paru-paru. Sakit di bahagian abdomen atas dan belakang dalah salah satu daripada beberapa tanda-tanda awal kanser pankreas.

19. Kanser kulit merujuk kepada kesakitan kulit atau kulit yang tidak sembuh, menjadi berkerak atau berdarah dengan mudah. Kebanyakan kita tahu bahawa tahi lalat mungkin menunjukkan anda ada kanser kulit tapi cari juga tanda-tanda lain seperti ketulan kecil yang berlilin atau sisik kering. Biasakan diri anda dengan pelbagai jenis kanser kulit - melanoma, sel basal karsinoma dan karsinoma sel skuamus dan periksa kulit dengan teliti di seluruh tubuh untuk mengesan pertumbuhan yang kelihatan ganjil atau bintik.

20. Perubahan pada kuku. Perubahan yang tidak dapat dijelaskan pada kuku boleh manjadi tanda beberapa jenis kanser. Coretan coklat atau hitam atau titik di bawah kuku boleh menunjukkan kanser kulit. Jika ada pembesaran hujung jari, dengan bahagian hujung kuku melengkung ke bawah boleh menjadi tanda kanser paru-paru.

Hubungi saya rakan kesihatan anda di talian 0128373981 Puan Irene untuk lebih info dan keterangan produk.Penghantaran poslaju seluruh Malaysia


Read more...

Khamis, 24 Mac 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Vivix yang ajaib!

Anda pernah jumpa tak produk dalam bentuk cecair jika disimpam dalam peti sejuk beku takkan menjadi beku dan berais?

Anda pasti terkejut mendapati sebotol vivix takkan membeku!!

Produk premium ni tidak akan membeku kerana TIDAK MENGANDUNGI GULA,PEMANIS TIRUAN,100% DARIPADA BUAH-BUAHAN TERPILIH!

Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

**sumber dari website Shaklee.
5. Apa yang hebatnya tentang Vivix Shaklee?

Fakta 1:
Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2:
Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3:
Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4:
Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods

Best ker best?
Pm/whatapp saya sekarang
0128373981 Puan Irene
Penghantaran seluruh Malaysia


Read more...

SHAKLEE TENOM SABAH:Jom cuba resepi berkhasiat susu soya ESP

Resepi sedap dan berkhasiat ni amatlah mudah disediakan.Tanpa gula sebagai pemanis dan hanya menggunakan ESP Shaklee dan juga buah-buahan yang mudah didapati.Pasti tidak mengecewakan dan bolehlah dipelbagaikan dengan tekak anda sekeluarga!
Semoga bermanfaat ya...



Read more...

SHAKLEE TENOM SABAH:Soya premium Shaklee

Biasa tak dengar nak anak putih minum soya time pregnant..?

Maka si ibu pun gigihlah beli berkotak kotak air soya uuntuk jadikan minuman harian..dah lahir anak memang putih tapi kebanyakkan kulit sensitif.

Awassss!!!!

Sebelum anda minum soya pastikan soya non gmo pilihan anda..banyak sangat kes bila anak lahir kulit jadi ruam,melecet disebabkan soya gmo..soya gmo ni dah diubah genetik..lebih kurang macam ayam daging yang dicucuk supaya cepat membesar ..ha lebih kurang gitulah soya gmo ni..

Pilihan terbaik soya untuk ibu hamil saya pilih shaklee..soya non gmo... Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Produk GMO biasanya telah diubahsuai secara genetik dengan memasukkan DNA asing termasuk haiwan dan tumbuhan yang menjadikan ia tak stabil. Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

So, apa kelebihan Shaklee ni Non-GMO? Haa.. ni yang ramai tak tahu... mari saya nak tulis sini kenapa kena pilih produk Non-Gmo berbanding produk GMO.... Produk-produk GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser.

Pilihan saya ESP SHAKLEE NON-GMO SOY PROTEIN


Pengambilan set hamil dengan Shaklee


Read more...

SHAKLEE TENOM SABAH:Mengapa Vivix berbaloi dimiliki



Kenapa hebat sangat vivix ni?

Sebab KANDUNGAN  UTAMA vivix adalah anggur Muscadine. Tiada jual di pasaran Malaysia pun.Eropah sana je ada. Dan satu biji dia tu besar macam biji bola golf & harganya RM100 sebiji �� gilaaaa.... Tapi superb! U imagine dalam 1 botol vivix ada banyak anggur Muscadine ni..

Vivix ni tersangat la bagus sebab boleh PERBAHARUI SEL & DNA. Sel-sel yang dah hampir nak rosak tu dia ganti yang baru. Serius best!!
.
Sebab tu vivix ni sangat di recommended untuk kita. Cara pengambilan hanya sehari 1 sudu kecik KFC je dan rasa dia macam Ribena. Sedapnyaa....
.
Taknak telan tablet/kapsul suplemen banyak pun, nak ambik vivix ni je pun okey.

Recommended for those who had
- Anti Aging
- Parut
- Kanser
- Diabetes
- Cyst
- Stroke
- Parkinson
- kesihatan sendi menyeluruh
- Sakit buah pinggang
- Kurus
- Energy

Yang nak bagi hadiah pada mak ayah memang sesuai sangat. Bulan ni last  offer tau. Harga memang berbaloi sangatttt.Nak dapatkan 2 botol terus?Jom pm saya,saya bagi harga super special beserta konsultasi kesihatan ya

Pm/whatapp 0128373981 Puan Irene
Penghantaran poslaju/gdex seluruh Malaysia


Read more...

Jumaat, 18 Mac 2016

SHAKLEE TENOM SABAH:Testimoni Omega Guard untuk wanita hamil dan berpantang

Anda ingin memcari set prenatal terbaik?

Pilihan ramai ibu yang sedang hamil dan ingin berpantang dengan set Shaklee akan memberikan respon terbaik.Salah satunya omega guard si minyak ikan tulen.

Testimoni Makan Omega Semasa Hamil..

Selama 9 bulan saya amalkan omega. Syukur rasa kebas kaki hanya sekali dua terasa itu pun bila kurang minum air.

Buang air besar pun lancar... hilang sembelit terus.

Ada orang kata stop mkn omega bila mahu bersalin...
Tapi kak makan sehingga bukaan 2cm nk bersalin.

Selepas bersalin dan bayi kak dibersihkan.. memang ketulan darah keluar banyak..

Sangat banyak.. nurse tolong tekan perut kak dan 3 pad habis penuh dlm masa 1 jam.

Bestnya.. masa berpantang darah kak tidak banyak lagi...
Darah kotor yang ketul2 pun habis keluar selepas bersalin..

Sehingga hari ini.. berpantang hari ke20 cuma cecair merah sedikit saja..
Sangat berbeza dengan anak pertama dulu.. perut sakit2 kerana darah berketul2 keluar sampai 35 hari.. cuba lah omega... ia sangat baik untuk wanita hamil...������

Sharing is caring...
YatiAdam with love������
Ini adalah feedback sideline saya Puan Hayati Adam dan beliau sangat berpuas hati dengan set prenatal fan postnatal Shaklee ni.

Jika anda ingin mendapatkan set ini boleh hubungi saya Puan Irene di talian 0128373981.Penghantaran poslaju seluruh Malaysia



Read more...

SHAKLEE TENOM SABAH:Kesihatan Wanita

Selamat hari Jumaat.Hari ni saya kongsikan sedikit sharing dari Dr.Zubaidi tentang WANITA ~ Dari wall Dr Zubaidi.

Wanita harus menjaga pemakanan mereka jika mereka mahu sihat dan dalam kesuburan.

Jika tidak mengawal pemakanan, terutama pengambilan banyak gula, nasi berlebihan, banyak produk tepung dan lemak-trans, ia
menyebabkan  berlebihan hormon estrogen dan kekurangan hormon progestrone.

Tidak semestinya wanita itu obes, wanita yang kurus juga harus menjaga pemakanan. Jika tidak akan mengalami penyakit  seperti :

1. Ketumbuhan fibroid, adenomyosis dan kanser rahim.
2. Ketumbuhan adenoma dan kanser payudara.
3. Tidak subur dan sukar hamil.
4. Kitaran haid yang tidak menentu.

Sebaiknya bersederhana itu lebih baik dari makan berlebihan.Amalan gaya hidup yang sederhana sesuai diamalkan oleh para wanita di semua peringkat usia.

Perunding kesihatan dan kecantikan Puan Irene 0128373981


Read more...
 

Penafian

Segala maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah berkaitan produk kesihatan Shaklee. Ia bukan bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit sila dapatkan khidmat nasihat dan rawatan daripada doktor dan pakar pemakanan anda.

Sijil Halal Shaklee

Total Pageviews